Als traditionele afsluiting van het seizoen werd gisteravond het jaarlijkse snelschaakkampioenschap georganiseerd. Slechts 10 spelers hadden zich gemeld om mee te strijden om de titel, waarvan 3 leden van onze zustervereniging Schaakclub Haren: titelverdediger Andreas Tasma, Harry Gielen en Bart Romijn.

Net als vorig seizoen werden er eerst voorrondes gespeeld in 2 poules, waarvan de samenstelling door middel van loting tot stand kwam. De 3 beste spelers van beide poules kwamen vervolgens in de kampioenspioenspoule terecht, waarvan de nummers 1 en 2 uiteindelijk nog een minimatch om het kampioenschap moesten spelen.

Alle poules werden gespeeld in de vorm van een halve competitie volgens het paringssysteem Berger. Er werd gespeeld met increment (3 minuten basistijd + 2 seconden increment per gespeelde zet).

In de voorrondes werd poule A gewonnen door regerend kampioen Andreas Tasma (3,5 uit 4), gevolgd Johan Meirink en Martin van Timmeren.

De voorronde van groep B werd gewonnen door Bart Romijn (3,5 uit 4), gevolgd door Bob Dröge en Harry Gielen.

In de finalegroep was Bart met 4 uit 5 de sterkste. Op de tweede plaats eindigden ex aequo Andreas, Johan en Harry. Andreas en Johan speelden een beslissingswedstrijd om te bepalen wie het recht kreeg om in de minimatch voor het kampioenschap tegen Bart te spelen. Johan was in deze beslissingswedstrijd de sterkste.

In de finale strijd om het kampioenschap bleek Johan zijn kruit te hebben verschoten, want beide partijen werden eenvoudig door de razendsnel spelende Bart gewonnen.

Omdat Andreas de twee voorgaande edities had gewonnen belandde de wisselbeker door de winst van Bart voor het derde achtereenvolgende seizoen in Haren.


De volledige eindstand:

  1. Bart Romijn
  2. Johan Meirink
  3. Andreas Tasma
  4. Harry Gielen
  5. Bob Dröge
  6. Martin van Timmeren
  7. Stefan Oosting
  8. Peter Weites
  9. Harry de Groot
  10. Albert Koenes